PreporukaFilmProducenti Spaceyevog novog filma podržali glumca: Ima onih koji ne žele da...

Producenti Spaceyevog novog filma podržali glumca: Ima onih koji ne žele da glumi

Producenti filma “Peter Five Eight”, novog trilera s Kevinom Spaceyjem u glavnoj ulozi, odgovorili su u četvrtak na odobrenje optužbi za seksualno zlostavljanje protiv glumca.

“Premda je žalosno da je povećani broj negativnih tekstova tempiran s Kevinovim povratkom na posao – to je također za očekivati. Ima onih koji žele da on ne glumi, ali nisu brojniji od obožavatelja širom svijeta koji očekuju povratak umjetnika u kojem su decenijama uživali”, stoji u izjavi.

Izjavu su izdali producenti tajanstvenog trilera, a do nje je došao Hollywood Reporter.

U četvrtak je Britansko tužilaštvo odobrilo kaznenu prijavu protiv Spaceyja po četiri tačke optužnice za seksualni napad protiv trojice muškaraca. Muškarci su sada u 30-im i 40-im godinama, a navodni incidenti datiraju od 2005. do 2013. godine.

Razvoj događaja slijedi pregled dokaza koje je prikupila policija u svojoj prethodnoj istrazi o glumcu. On može biti službeno optužen samo ako uđe u Englesku ili Wales.

Spacey, dvostruki dobitnik Oscara, bio je umjetnički direktor pozorišta Old Vic u Londonu između 2004. i 2015. Upravo su 2017. godine, kako je rastao pokret #MeToo, prvi put javno podignute optužbe za seksualno zlostavljanje protiv njega.

Izbačen je iz Netflixove serije “House of Cards”, a “All the Money in the World” Ridleyja Scotta ponovno je snimljen s Christopherom Plummerom koji je zamijenio glumca.

“Peter Five Eight” smatran je njegovim povratkom profesiji. U filmu, snimljenom u Kaliforniji, Spacey glumi Petera, harizmatičnog čovjeka koji se pojavljuje u maloj planinskoj zajednici.

Spacey je također završio snimanje dokumentarne drame o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, fikcionalizirani prikaz Michaela Hoffmana o susretu u Italiji između mladića i Gore Vidala, i film Franca Nera “The Man Who Drew God” o slijepcu optuženom da je zlostavljao dijete.

Iako Spacey glumi u prva dva filma, u trećem preuzima sporednu ulogu, kao detektiv koji istražuje slučaj.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE