Lokalne TemeFondacijin film o parku apsolutni pobjednik festivala u Kanadi

Fondacijin film o parku apsolutni pobjednik festivala u Kanadi

Sjajne vijesti za Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” su stigle sa ‘Bridge Fest’ filmskog festivala iz Vancouvera (Kanada), gdje je novo ostvarenje Fondacije, film “Čudo u srcu Bosne” osvojio nagrade u nekoliko kategorija. Naime, festival koji se održava već 19 godina nagradio je film i to u tri kategorije, za najbolji film, najbolju montažu i najbolju muziku u filmu.

36 članova Međunarodnog žirija iz 14 različitih zemalja s ponosom je nagradilo projekat Fondacije. Na ovaj način se Fondacija sa svojim filmom “Čudo u srcu Bosne” našla uz dobitnike Oskara, kao i nominovane u Cannesu, Veneciji i Berlinu, na najvećim svjetskim filmskim festivalima.

Film “Čudo u srcu Bosne” osvojio je glavnu nagradu za igrani film (autor, scenarij i režija dr. Semir Osmanagić), nagradu za najbolju montažu koju potpisuje Midhat Uzejrović, kao i nagradu za najbolju muziku u filmu koju zajedno potpisuju Rijad Kaniža i Midhat Uzejrović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE