Lokalne TemePozitivno VisokoPredstavljamo: Omladinska novinska asocijacija u BiH, Lokalni tim Visoko

Predstavljamo: Omladinska novinska asocijacija u BiH, Lokalni tim Visoko

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini je nevladina organizacija, koja važi kao multinacionalna i multietnička. Vizija ONAuBiH je postati krovna organizacija za medije, koja će putem raznih seminara i edukacija obrazovati mlade naraštaje, te ih tako uvesti u svijet novinarstva. Organizacija djeluje putem lokalnih timova.

Lokalni tim ONAuBiH postoji i u Visokom. Nedavno je održana prva kampanja ONAuBiH Visoko, povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija. Tom prilikom su članovi lokalnog tima ONAuBiH dijelili promotivni materijal, kodekse, ali i predstavili građanima njihovo pravo i obavezu žalbe Vijeću za štampu na neprofesionalno izvještavanje medija.

Svako ko želi da se pridruži ONAuBiH, Lokalni tim Visoko, dovoljno je da popuni pristupnicu i prihvati aktivno učešće u svim akcijama ove organizacije. Svaki član ima priliku prisustvovati raznim seminarima i edukacija koje organizujemo.

Za više informacija možete se obratiti koordinatorici Ajli Abazović na e mail: ajla.abazovic@hotmail.com.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE