NaslovnicaLokalne TemePotpisani ugo...

Potpisani ugovori za isporuku 20 plastenika sa repromaterijalom

Danas su u Velikoj sali Gradske uprave Visoko potpisani ugovori s korisnicima za isporuku i montažu plastenika. Riječ je o projektu u kojem zajednički učestvuju Grad Visoko i Caritas u omjeru po 40%, te krajnji korisnici sa učešćem za nabavku od 20%.

– U proteklom periodu smo posebnu pažnju obratili poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji hrane, te smo ove godine u projekte podrške poljoprivrednoj proizvodnji implementirali preko 500.000 KM. I od vas očekujem da kroz ovaj projekat proširite svoju proizvodnju, a Grad Visoko će kao i do sada biti uz sve naše proizvođače i podržavati ih. Vodeći smo na području kantona u plasteničkoj proizvodnji i namjera nam je i dalje se širiti i rasti. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić u obraćanju proizvođačima.

Gradonačelnik se zahvalio i Caritasu na ovoj saradnji te poručio kako Grad Visoko ima namjeru i dalje sarađivati i sufinansirati sve projekte koji za cilj imaju razvoj grada.

Ugovori su potpisani sa ukupno 20 korisnika koji će kroz ovaj projekat dobiti plastenike sa sistemima za navodnjavanje, kao i presadnice, a dobavljač i montažer plastenika je kompanija Bios.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.