Lokalne TemeSportPopularni Spursi iz Poriječana putuju u Split kako bi učestvovali na Dalmatinko...

Popularni Spursi iz Poriječana putuju u Split kako bi učestvovali na Dalmatinko kupu

Nakon mnogobrojnih pozitivnih priča o kojima smo u prethodnom periodu pisali, a koje su u vezi sa omladinskim selekcijama NK Omladinac iz Poriječana, koje predvodi trener mr. Tarik Agić. Popularni Spursi, odnosno, najmlađa selekcija, pjetlići NK Omladinac su, nakon uspješnog nastupa u takmičarskoj sezoni, nagrađeni odlaskom u Omiš i Split kako bi učestvovali na Dalmatinko kupu.

Razgovarajući sa Agićem, trenerom ove ekipe, saznali smo da će popularni Spursi zahvaljujući podršci mnogobrojnih visočkih privrednika i prijatelja ovog kluba naredne sedmice otputovati u Hrvatsku, gdje će se takmičiti na svom petom internacionalnom takmičenju. Ovog puta mladi nogometaši iz Poriječana nadmetat će se u grupi B sa ekipama Hajduk, NK Mladost i NK Škabrnja.

“Ponosan sam na moje dječake, naše roditelje i zahvalan prijateljima kluba, koji su nam omogućili ovo veliko zadovoljstvo. VGT, Vimes, Secom, Mlin Muzuri, Ekosirovina, Samiprom Fast food Ihtijarević su naši prijatelji, kojima smo neizmjerno zahvalni na pomoći u organiziranju odlaska na Dalmatinko kup u susjednoj Hrvatskoj.” – kazao je ovom prilikom za portal Visoko.co.ba trener popularnih Spursa, mr. Tarik Agić.

Za ove mališane iz Poriječana organizator puta je pripremio bogat program putovanja, te će tako ovi mladi nogometaši pored uzbuđenja na nogometnim terenima imati priliku da se voze brodom kroz kanjone rijeke Cetine, da obiđu stadion Poljud u Splitu, a uživat će i u popularnim splitskim odmaralištima Bačvice i Znjan.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE