SportNogometNK Omladinac iz Poriječana sjajan primjer nogometnog kolektiva za mlade: Ovdje stvaramo...

NK Omladinac iz Poriječana sjajan primjer nogometnog kolektiva za mlade: Ovdje stvaramo prvo ljude, pa nogometaše

Nogometni klub Omladinac iz Poriječana osnovan je 1957. godine formalno, a 1963. i zvanično. Danas se ovaj klub ponosi omladinskim selekcijama.

Koordinator i trener omladinskih selekcija je profesor magistar sporta Tarik Agić. Svojom vizijom te stručnošću, a s podrškom direktora i uprave kluba, usmjerio je politiku rada prije svega na stvaranje pozitivnih ličnosti.

“Veliku pažnju poklanjamo radu na odgoju i moralnim karakteristikama, a tek onda nogometnom obrazovanju. Kao direktni učesnici u odgoju dječaka imamo veliku odgovornost i dužnost da učinimo sve da omogućimo dječacima pozitivnu atmosferu na treningu, te da im omogućimo istu startnu poziciju”, kazao je Agić, koji je dodao još da se velika pažnja posvećuje školskom uspjehu igrača i primjerenom vladanju.

Omladinac se može pohvaliti učešćima na turnirima u Sloveniji, u mjestu Zagorje, gdje je osvojio drugo mjesto, Hrvatskoj u Splitu na Dalmatinko kupu sa osvojenim 9. i 8. mjestom po generacijama. Na Memorijalu “Josip Katalinski Škija” osvojili su drugo mjesto sa generacijom 2007, a na Kreševo kupu također drugo mjesto sa generacijom 2008.

NK Omladinac je učesnik državne DF Zimske lige, pod okriljem Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Članovi omladinskih selekcija su: Armin Mušinbegović, Amar Mušinbegović, Amar Ramić, Nedžmin Ramić, Ilhan Kadrić, Ahmed Kubat, Salih Kubat, Emir Kubat, Emrah Porča (2006), Emrah Porča (2004), Ibrahim Frljak, Ibrahim Osmanović, Adnan Genjac, Mustafa Frljak, Nermin Vračo, Bakir Šabanović, Ajahn Ganić, Tarik Hasanović, Ajdin Ganić, Abduselam Ibrulj, Adnan Ahmetović, Emin Lepić, Emin Ganić, Aldin Kadrić, Abdulah Šabanović, Mahir Šljivo, Harun Kubat, Emir Genjac, Adel Ajdinović, Kerim Bešlić, Mirza Ahić, Mahir Ahić, Mirza Jamaković, Hamza Jamaković, Leo Mišković, Hamza Ibrahimbegović, Hamza Ajdinović, Hamza Alijagić, Bakir Merdić i Adem Bajtarević.

 

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE