Lokalne TemePolicija u Visokom nekad i sad

Policija u Visokom nekad i sad

Policija nekad i sad u Visokom uveliko se razlikuje, na slikama iz prošlosti Visokog možemo vidjeti policajce koje je predvodio Vido Pušara. Prema kazivanju starijih Visočana i u pisanoj dokumentaciji saznajemo da je to bila policija (žandari) koji su radili sve. Naime oni su imali funkciju i kakvu ima policija danas, ali su na neki način bili i finansijski policajci.

Zandari Visoko
Zandari Visoko

Nije bilo ovoliko problema kao danas. Oni su, i jedni i drugi, bili Općinski i sve je funkcionisalo kako treba. Na fotografijama koje objavljujemo vidimo i ukupan broj žandara tog vremena, nije ih bilo više i brinuli su se za cijelo Visoko.

Goran Čakić/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE