PreporukaMuzikaPogledajte kako izgleda studio u Los Angelesu gdje snimaju Frenkie, Kontra i...

Pogledajte kako izgleda studio u Los Angelesu gdje snimaju Frenkie, Kontra i Indigo

Frenkie, Kontra i Indigo trenutno se nalaze u Kaliforniji gdje snimaju svoj treći zajednički album. Njihov dom u narednim danima je Red Bull Music Studio Los Angeles, gdje provode vrijeme snimajući i miksajući pjesme za novi materijal, a na putovanju im se pridružio i DJ Soul.
“Veoma je ugodno raditi u ovakvim uslovima. Sam prostor nosi sa sobom jednu veliku dozu topline, a skupa sa veoma profesionalnom ekipom i naša produktivnost prelazi na viši nivo. Čast nam je da smo dobili priliku snimati ovdje”, kazao je Kontra.

Vrhunska oprema i ugodna atmosfera Red Bull Music Studio čine jednim od najsavremenijih na svijetu, a u kratkoj pauzi između snimanja, Frenkie je napravi video turu kroz studio u Santa Moniki. Video pogledajte u nastavku.

Studio lociran u Santa Moniki na obali Pacifika ugostio je brojne svjetske zvijezde, a u narednim danima mjesto je gdje će nastati najnoviji album hip hop trojca iz Fm Jam-a. Tonski inženjer i domaćin u studiju je Henry “Prof.H” D'Ambrosio, koji je pored suradnje sa brojnim izvođačima (Stalley, Dom Kennedy, King Mez) proveo godinu dana surađujući sa najpoznatijim hip hop producentom, velikim Dr. Dreom.

Trojac iz FM Jama veoma marljivo radi na produkciji novih pjesama, pa su već u jednom dana snimili vokale za 10 pjesama, a sada slijede dani za miksanje i izradu mastera. Pored audio snimanja albuma, ekipa vrijedno radi i na video snimanju spotova na ulicama grada na Tihom oceanu.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE