PreporukaOvu reklamu odbili su emitovati tokom prenosa Oskara

Ovu reklamu odbili su emitovati tokom prenosa Oskara

ABC je tokom dodjele Oskara odbio prikazati reklamu koja prikazuje mamu nakon porođaja jer je procijenio da je previše grafička.

Reklama od 60 sekundi prikazuje novopečenu mamu kako se budi tokom noći i trudi se otići na toalet, pri čemu se muči koristeći razne proizvode. “Postporođajni oporavak ne mora biti tako težak”, riječi su kojima završava reklama kompanije Frida Mom.

Firma je je na YouTubeu predstavila reklamu navodeći da su je odbili Oscari i ABC tijekom ovogodišnje dodjele.

“Nije nasilne, političke ni seksualne prirode. Naša reklama nije religiozna ili prosta, ne prikazuje oružje ili municiju. Proizvodi za žensku higijenu i za liječenje hemoroida također su zabranjene teme. Ovo je samo nova mama, kod kuće sa svojim djetetom i svojim tijelom prvi put. Ipak, odbijena je. I pitamo se zašto se nove mame osjećaju nespremne”, napisali su uz reklamu na YouTubeu gdje ju je pogledalo više od 2 milijuna ljudi.

 

Visoko.co.ba/6yka.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE