Lokalni izboriOtkazano / Večeras bez predizborne debate na RTV Visoko

Otkazano / Večeras bez predizborne debate na RTV Visoko

Predizborna debata na Radio-televiziji Visoko otkazana je zbog, kako je navedeno u saopćenju Javne ustanove Centar za kulturu, sport i informisanje, epidemiološke situacije.

Ova informacija dostavljena je učesnicima predizborne debate, kandidatima za mjesto gradonačelnika Visokog, na Lokalnim izborima koji će biti održani u nedjelju, 15. novembra.

U informaciji iz JU Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko:

‘Obzirom na vanredne okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19 zbog koje je veći dio zaposlenika koji rade na programu RTV Visoko na bolovanju, moramo Vam saopćiti da smo prinuđeni otkazati debatu planiranu za večeras, petak 13.11.2020. godine sa početkom u 21:00 sat. Trenutno smo u situaciji da imamo samo dva zaposlenika u tehničkom odjelu RTV Visoko, što nije ni blizu dovoljno za realizaciju planirane TV debate na kojoj je dosad radilo pet zaposlenika iz tehničkog sektora. Ovaj dopis ćemo Vam poslati e-mailom i isti sadržaj saopćiti putem telefona Vašim kontakt osobama koje ste delegirali za komunikaciju sa nama.

Podsjećamo, ovo je trebala biti posljednja od šest predizbornih debata kandidata za gradonačelnika Visokog, koliko je najavljeno u programu RTV Visoko. Do sada smo imali priliku gledati pet tih debata, a posljednja koja je trebala biti održana noć uoči dana predizborne šutnje otkazana je.

Foto: Visoko.co.ba

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE