Odgovor JP “Autoceste” FBiH na poslaničko pitanje Senada Karavdića (SDA)

JP “Autoceste” FBiH dostavile su Skupštini ZDK odgovor na poslaničku inicijativu visočkog zastupnika Senada Karavdića (SDA) koja je upućena na 41. sjednici, a vezano za postavljanje zaštitnih ograda od buke i vjetrobrana na dijelu autoputa koji prolazi kroz naseljena mjesta i na kritičnim tačkama na mostovima kao npr.u Dobrinju, Čekrekčijama zatim na mostu prije ulaza u tunel 1.mart iz smjera Zenice i slično. U svom obrazloženju dr.Karavdić je naveo kako je zanimljivo da na cijeloj dužini dijela Koridora V c koji se prostire na području ZDK nigdje nije postavljena takva vrsta zaštitnih ograda koja bi stanovnicima u blizini autoputa omogućila zaštitu od buke, od svjetlosti farova i slično, a vozačima bezbjedniju vožnju.

Odgovor JP “Autoceste” FBiH prenosimo u cjelosti:

Postupajući po vašem dopisu broj 12-27-8005-2717 od 02.05.2017.godine, u kojem ste  nam dostavili poslaničko pitanje Senada Karavdića, želimo Vas izvjestiti o slijedećem.

JP “Autoceste” FBiH d.o.o Mostar je izvršio obaveze iz Okolinskih dozvola i sproveli monitoring nivoa buke na dionici autoputa A1 koji se nalazi na području ZDK koji je ukazao na potrebu poduzimanja mjera za smanjenje emisije buke sa autoceste, prevashodno prema okolnim naseljima uz dionicu Podlugovi – Visoko, Visoko – Kakanj i Kakanj – Zenica. Također Vas obavještavamo da smo počeli sa izradom projektne dokumentacije po dionicama, a sve po prioritetima iz izvršenih monitoringa buke.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.