Nermina Kazija – Pašić: Moj maloljetni sin je brutalno pretučen, udaran šakama, …

Nermina Kazija – Pašić: Moj maloljetni sin je brutalno pretučen, udaran šakama, gažen nogama isključivo u glavu

Zovem se Nermina Kazija Pašić. Rođena na Jaliji i čitav život provela u ovoj čarsiji. U utorak 21.2.2017. godine oko 18 sati izlazeći iz kafića „MAHALA“ moj 17-godišnji sin je dočekan od strane dvojice maloljetnika i brutalno pretučen. Udaran šakama, gažen nogama isključivo u glavu. Nisu ga prestajali udarati dok snije slučajno naišao automobil koji je počeo trubiti pa su se oni razbježali. Znači, samo dragi Bog i slučajni vozač spasili su moga sina.

U hitnoj smo bili oko 19 sati. Policija je došla po službenoj dužnosti i napravila nekakav zapisnik. Završili smo u Zenici na hitnom CT-u glave i strašnim povredama oka i lica. Po povratku iz Zenice oko 23 sata muž i ja smo svratili u MUP Visoko da vidimo da li su nasilnici privedeni jer je policija imala podatke o njima. Na naš upit jesu li pronađeni dežurna policajka nam je odgovorila da službenik koje je zadužen za rad sa maloljtnicima dolazi tek sutra u 8 sati na posao, napomenuto nam je da su inače maloljetna lica zaštićena. To što je moj sin mololjetan takođe, nepoznat policiji, odličan učenik i dijete za primjer ništa ne znači – OLOŠI SU ZAŠTIĆENI !

Ja se pitam ko će zaštititi finu, normalnu maloljetnu djecu? Oni nisu zaštićeni.
U ovom svom jadu otišla sam u Visočku gimnaziju da im ukažem da među svojim učenicima imaju nasilnika. To je bilo samo upozorenje za drugu djecu. Tamo smo korektno saslušani, a sa tim slučajem već su bili upozati i direktor i pedagog, jer je policija prije nas već bila tu.

Nakon toga odlazimo u MSŠ koju pohađa drugi nasilnik. Odlazimo kod direktorice koja nas ljubazno prima i saznajemo da ona pojma nema da je policija već po tom pitanju dolazija u školu. Mi smo tu bili oko 14 sati, a policija kod pedagoga Harisa Omeragića oko 10 sati. Uvaženi pedagog nije se udostojio da za 4 sata prenese informaciju o incidentu direktorici jer „NIJE STIGAO“ ??!

Direktorica se odmah uključila i za par minuta saznala o kome se radi i koji je razred, što pedagog „NIJE STIGAO“ ili nije htio za 4 debela sata. Sve ovo pišem kao upozorenje roditeljima ali i nadležnim da se mora nešto mijenjati. Sankcije su preblage za nasilnike, Visoko je postao grad u kome je opasno živjeti i kretati se jer ne zna se ko je sljedeća žrtva. Da slučajni vezač nije naišao i zaustavio huligane možda bi moje dijete završilo kao pokojni Denis Mrnjavac.