Lokalne TemeU Visokom održan Festival djece i mladih na temu "Vršnjačko nasilje- poziv...

U Visokom održan Festival djece i mladih na temu “Vršnjačko nasilje- poziv u pomoć”

Drugi po redu Festival djece i mladih pod sloganom “Djeca i mladi vam govore”, ove godine sa temom “Vršnjačko nasilje-poziv u pomoć”, održan je u ponedjeljak u velikoj sali Kulturnog centra Altindag-Visoko. Kako je istaknuto u samoj najavili, cilj je omogućiti da učenici kroz svoja kritička razmišljanja govore o razumijevanju nasilja, posebno vršnjačkog nasilja i njegovim posljedicama te kako zaustaviti nasilje i kako ga u budućnosti prevenirati. Svih deset obrazovnih institucija iz Visokog su bili aktivni učesnici i predstavili svoje viđenje problema vršnjačkog nasilja kroz vrlo kvalitetne i kreativne prezentacije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE