Lokalne TemeFestival djece i mladih pod sloganom "Djeca i mladi vam govore"

Festival djece i mladih pod sloganom “Djeca i mladi vam govore”

Drugi po redu Festival djece i mladih pod sloganom “Djeca i mladi vam govore”, ove godine sa temom “Vršnjačko nasilje-poziv u pomoć”, biće održan 27.11.2023. godine u velikoj sali Kulturnog centra Altindag-Visoko sa početkom u 11 sati. Cilj je omogućiti da učenici kroz svoja kritička razmišljanja govore o razumijevanju nasilja, posebno vršnjačkog nasilja i njegovim posljedicama te kako zaustaviti nasilje i kako ga u budućnosti prevenirati.

Planirano je da svih deset obrazovnih institucija Grada Visoko budu aktivno uključene u realizaciju Festivala kroz svoje prikaze u vezi sa vršnjačkim nasiljem koje će prezentirati učenicima, odnosno posjetiocima Festivala. Također, studenti Odsjeka psihologije sa IUS-a će da se predstave sa svojom prezentacijom u trajanju od 15 minuta sa temom “Vršnjačko nasilje”, kao i studenti Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice.

U drugom dijelu Festivala organizovaće se panel diskusija u kojoj je planirano da učestvuju predstavnici učenika, predstavnici Centra za socijalni rad, pedagozi, predstavnici policije, predstavnici studenata i vijeća roditelja. Diskusiju će moderirati Nermina Vehabović-Rudež, psihologinja u Centru za mentalni rad.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE