Lokalne TemeCrna HronikaNermina Kazija - Pašić: Moj maloljetni sin je brutalno pretučen, udaran šakama,...

Nermina Kazija – Pašić: Moj maloljetni sin je brutalno pretučen, udaran šakama, gažen nogama isključivo u glavu

Zovem se Nermina Kazija Pašić. Rođena na Jaliji i čitav život provela u ovoj čarsiji. U utorak 21.2.2017. godine oko 18 sati izlazeći iz kafića „MAHALA“ moj 17-godišnji sin je dočekan od strane dvojice maloljetnika i brutalno pretučen. Udaran šakama, gažen nogama isključivo u glavu. Nisu ga prestajali udarati dok snije slučajno naišao automobil koji je počeo trubiti pa su se oni razbježali. Znači, samo dragi Bog i slučajni vozač spasili su moga sina.

U hitnoj smo bili oko 19 sati. Policija je došla po službenoj dužnosti i napravila nekakav zapisnik. Završili smo u Zenici na hitnom CT-u glave i strašnim povredama oka i lica. Po povratku iz Zenice oko 23 sata muž i ja smo svratili u MUP Visoko da vidimo da li su nasilnici privedeni jer je policija imala podatke o njima. Na naš upit jesu li pronađeni dežurna policajka nam je odgovorila da službenik koje je zadužen za rad sa maloljtnicima dolazi tek sutra u 8 sati na posao, napomenuto nam je da su inače maloljetna lica zaštićena. To što je moj sin mololjetan takođe, nepoznat policiji, odličan učenik i dijete za primjer ništa ne znači – OLOŠI SU ZAŠTIĆENI !

Ja se pitam ko će zaštititi finu, normalnu maloljetnu djecu? Oni nisu zaštićeni.
U ovom svom jadu otišla sam u Visočku gimnaziju da im ukažem da među svojim učenicima imaju nasilnika. To je bilo samo upozorenje za drugu djecu. Tamo smo korektno saslušani, a sa tim slučajem već su bili upozati i direktor i pedagog, jer je policija prije nas već bila tu.

Nakon toga odlazimo u MSŠ koju pohađa drugi nasilnik. Odlazimo kod direktorice koja nas ljubazno prima i saznajemo da ona pojma nema da je policija već po tom pitanju dolazija u školu. Mi smo tu bili oko 14 sati, a policija kod pedagoga Harisa Omeragića oko 10 sati. Uvaženi pedagog nije se udostojio da za 4 sata prenese informaciju o incidentu direktorici jer „NIJE STIGAO“ ??!

Direktorica se odmah uključila i za par minuta saznala o kome se radi i koji je razred, što pedagog „NIJE STIGAO“ ili nije htio za 4 debela sata. Sve ovo pišem kao upozorenje roditeljima ali i nadležnim da se mora nešto mijenjati. Sankcije su preblage za nasilnike, Visoko je postao grad u kome je opasno živjeti i kretati se jer ne zna se ko je sljedeća žrtva. Da slučajni vezač nije naišao i zaustavio huligane možda bi moje dijete završilo kao pokojni Denis Mrnjavac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE