ZanimljivostiNearby Traffic Widget uskoro stiže na Google Maps

Nearby Traffic Widget uskoro stiže na Google Maps

Googleova aplikacija Maps namijenjena uređajima s operativnim sistemom Android uskoro će dobiti jedan koristan novitet.

Riječ je o novom widgetu Nearby Traffic, koji će korisnici Androida dobiti u narednim sedmicama. Ovaj widget će nuditi korisnicima informacije o stanju u saobraćaju u njihovoj bližoj okolini, a prikazivat će se na Androidovom Home ekranu. Korisnici će moći provjeriti saobraćaj oko svoje lokacije jednostavnim dodirom na widget i to bez pokretanja Google Maps aplikacije. Bit će omogućeno i zumiranje zahvaljujući specijalnim dugmetu.

Google je pokazao izgled widgeta koji se pojavljuje u veličini 2×2.

Widget će prikazivati mapu s jasno istaknutom trenutnom lokacijom u vidu plave tačke u centru widgeta. Zasad nije poznato da li se widget može povećati ili ne.

Google je ranije najavio da će Google Maps izračunavati cijenu putarina na zadanoj ruti putovanja. Ova funkcija je najavljena u aprilu, a sada je dobijaju prvi korisnici u Indiji, Indoneziji, Japanu i SAD-u, dok se očekuje i u drugim zemljama. Korisnici će moći saznati cijene putarina prije početka putovanja, a imat će i mogućnost odabira ruta bez putarina.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE