Naredne sedmice promocija filmova i knjiga slovenskog režisera Gorana Vojnovića u Visokom

Goran Vojnović je pisac koji je sa svoja dva romana “Čefuri, napolje!” i “Jugoslavija, moja dežela” postao priznat i cijenjen na gotovo cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Ovaj slovenski pisac mlađe generacije (1980., Ljubljana), s korijenima Visokog – otac mu je rođen u Topuzovom Polju, poznat je i kao filmski i televizijski redatelj i scenarist.

Režirao je tri kratka filma (Fužine zakona, Sezona 90/91, Moj sin, seksualni manijak), napisao je scenarij za film “Sretan put Nedine”. U 2010. godini je napisao scenarij za film “Piran – Pirano”, koji je režirao. U 2013. režirao film “Čefurji raus!”.

Goran Vojnović je osvojio Srce Sarajeva, za uspješno napisan scenario filma “Sretan put Nedine”. Goran Vojnović u Visokom će promovirati svoja dva romana i dva filma.

Promocija romana “Čefuri raus!” i “Jugoslavija, moja dežela” 29. maja u 19 sati u Velikoj općinskoj sali.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.