Lokalne TemeCrna HronikaNađa Trako još uvijek nije pronađena, a nestala je 12.11.2016.godine

Nađa Trako još uvijek nije pronađena, a nestala je 12.11.2016.godine

Teško je i pretpostaviti kako se osjeća porodica. Još teže im pada indolentnost nadležnih koji na bilo koji način javnost ne upoznaju sa tokom istrage, da li je ona ikada zvanično pokrenuta, odnosno da li je ikada zvanično obustavljena. Nađi Trako se gubi svaki trag od subote, 12.11.2016. godine. Nestanak Nađe Trako je prijavila rodbina 14.11.2016. godine i tri mjeseca nakon toga oni nemaju nikakve informacije koja bi upućivala na bilo kakav trag.

Identična situacija se desila u septembru prošle godine kada je nestao muškarac iz Visokog, on je pronađen nakon 25 dana 12 kilometara od Visokog, mrtav. Prema dostupnim informacijama njegovo tijelo je nađeno u stanju neprepoznatljivosti.

Kada je u pitanju nestanak Nađe Trako nadležna institucija devet dana poslije obratila se javnosti i zatražila pomoć u potrazi od stanovnika Visokog i to na način da u slučaju nekih informacija nazovu PU Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE