Lokalne TemeI 44 dana poslije prijave nestanka Nađa Trako se vodi kao nestala

I 44 dana poslije prijave nestanka Nađa Trako se vodi kao nestala

Mjesec i pol dana je otkako se Nađi Trako iz Visokog gubi svaki trag. Rezultati potrage za njom nezvanično i zvanično ne postoje. Te subote 12.11.2016.godine Nađa Trako je otišla iz kuće, dva dana kasnije 14.11.2016.godine rodbina je prijavila nestanak u PU Visoko.

Identična situacija se desila u septembru ove godine kada je nestao muškarac iz Visokog, on je pronađen nakon 25 dana 12 kilometara od Visokog, mrtav. Prema dostupnim informacijama njegovo tijelo je nađeno u stanju neprepoznatljivosti.

Kada je u pitanju nestanak Nađe Trako nadležna institucija devet dana poslije obratila se javnosti i zatražila pomoć u potrazi od stanovnika Visokog i to na način da u slučaju nekih informacija nazovu PU Visoko.

Do danas, bar zvanično, javnost nije upoznata sa rezultatima istrage.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE