BiHPolitikaMehmedović završio sa SDA: Najavio osnivanje političke stranke i platforme koja će...

Mehmedović završio sa SDA: Najavio osnivanje političke stranke i platforme koja će okupiti više stranaka

Šemsudin Mehmedović gostovao je ovog jutra u programu BHRT-a prema svemu sudeći završio je sa SDA karijerom, iako u svim svojim obećanjima govori prilično zagonetno. Jutros je najavio osnivanje nove političke platforme, ali i konkretno političke stranke čiji će on biti član.

Mehmedović je naglasio kako se trenutno radi na novim političkim opcijama, a sve u skladu sa političkom platformom kakvu je ranije najavio. Otkrio je da će nova stranka imati prefiks “Bosanska”.

“U proteklih nekoliko sedmica intenzivno radi jedan politički tim koji radi na novim političkim opcijama, to je u skladu sa političkom platformom koju sam ranije najavio. Potrebna je demokratizacija političkih stranaka što je nužno potrebno da bi se govorimo o bilo kakvom ozbiljnom političkom zaokretu”, kaže Mehmedović.

Nadalje, ističe kako ima zamisao da okupi sve one koji smatraju da politika u BiH mora i treba biti demokratizirana.

“Radimo na političkom platformi, potpuno novom političkom pristupu. Imamo zamisao da okupimo političke stranke, da okupimo sve koji misle da treba demokratizirati politiku”, govori Mehmedović i nastavlja:

“Blizu smo da se osnujemo novi politički pokret koji bi zapravo objedinio sve političke stranke koje imaju ambicije da štite integritet BiH i da sebe klasificiraju u novi politički okrug”, priča on.

Osim te političke platforme koju najavljuje Mehmedović, on kaže i da je u procesu osnivanja i politička stranka, ali da nije za sada sigurno da li će je on voditi.

O tome kada će biti predstavljena nova politička platforma, Mehmedović kaže da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Ja sam ranije najavio da radim na osnivanju nove platforme, rade se programski dokumenti, trebamo vidjeti kako će se to prihvatiti među građanima. Za sada je to mnogo pozitivnije nego što sam očekivao, u fazi smo izrade nove strukture koja bi trebala da čini novo političko tijelo oko kojeg će se okupiti i ovaj politički savez”, kaže Mehmedović.

Također, naglasio je da će to biti stranka centra sa ekonomsko-sigurnosnom situacijom te da ima ambicije da ima svoje klubove u svim parlamentima.

Osim toga, Mehmedović je iskoristio priliku i govorio o političkoj stranci u kojoj je do sada djelovao, Stranci demokratske akcije. On je sumirao da su SDA potrebne korjenite promjene.

Klix.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE