ZDKPolitikaMehmedović sutra zvanično osniva stranku u Tešnju

Mehmedović sutra zvanično osniva stranku u Tešnju

Donedavno visoki zvaničnik SDA Šemsudin Mehmedović uputio je poziv na osnivačku skupštinu svoje stranke “Naprijed”, a koja će biti održana u Tešnju. Mehmedović je objavio da će skupština biti održana sutra u tešanjskom Domu kulture s početkom u 18:15 sati.

“Stranka, snažnog simboličkog naziva ‘Naprijed’, promoviše i zagovara nove političke i društvene koncepte čiji je krajnji cilj jedinstvena, demokratska i institucionalno snažna Bosna i Hercegovina. Na skupštini će biti predstavljeni program stranke, njeni osnovni ciljevi, vizija i misija, kao i pravci budućeg strateškog djelovanja”, najavio je.

Naglasio je da će uskoro biti moguće učlaniti se u ovu stranku, a da će o tome blagovremeno upoznati javnost. U pozivu je predstavio i logotip stranke.

Mehmedović je sredinom prošlog mjeseca istupio iz SDA, i to nakon što nije uspio u namjeri da bude protukandidat Bakira Izetbegovića za predsjednika SDA. U njegovoj dosadašnjoj stranci su kao razlog zašto nije prihvaćena njegova kandidatura istakli da nije zadovoljio proceduralne kriterije. Bio je višegodišnji član SDA te je državni parlamentarac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE