ZDKPolitikaMehmedović pozvao na formiranje koalicije za državnu imovinu

Mehmedović pozvao na formiranje koalicije za državnu imovinu

Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu BiH, pozvao je sve probosanski orijentisane stranke na formiranje ad hoc koalicije za državnu imovinu i formiranje vanrednog štaba, koji bi djelovali do okončanja procesa.

Svaka od stranka koje bi pristupile koaliciji imenovale bi jednog stručnog predstavnika. Očigledno postoji neka vrsta dogovora o imovini BiH između Srbije i nekih međunarodnih faktora, što je vidljivo u istupima visokog predstavnika, poručio je Mehmedović, te rekao da je zbog toga neophodno ujedinjenje probosanskih stranaka bez obzira na stranačka razmimoilaženja.

federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE