NaslovnicaLokalne TemeMedresa bila ...

Medresa bila domaćin matematičkog kampa za srednjoškolce ZDK-a

Ovog vikenda Udruženje matematičara Zeničko-dobojskog kantona je organizovalo matematički kamp za učenike srednjih škola Ze-do kantona. Šezdeset srednjoškolaca ZDK-a je boravilo dva dana u Medresi “Osman-ef. Redžović” Visoko, gdje su sticali nova znanja, iskustva, ali i prijateljstva. Nosilac organizacije aktivnosti tokom Kampa bilo je Udruženje matematičara ZDK, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, dok je Medresa bila domaćin.

Kamp je svečano otvorila premijerka ZDK-a Amra Mehmedić u subotu, 04.03.2023. godine u školskom amfiteatru, a svečanom otvaranju prisustvovala je ministrica finansija Dženana Čišija. Prisutnim učenicima i roditeljima obratili su se direktor Medrese, predsjednica Udruženja i premijerka. Nakon svečanog otvaranja uslijedila su predavanja, STEM izazovi i mnogi drugi sadržaji kojima je dodatno uljepšano vrijeme provedeno u Medresi. Posjetili su školski muzej, planetarij, a u večernjim satima imali su priliku u školskom amfiteatru pogledati zanimljiv film pod nazivom „The Imitation Game”.

I u nedjelju su učenici imali nekoliko predavanja i STEM aktivnosti, ali su radili i test kreiran na osnovu predavanja koja su imali, a najuspješnijima su dodijeljene nagrade, kao i certifikati svim učesnicima Kampa koji nisu krili oduševljenje novim iskustvima i znanjima koja su stekli tokom vikenda.

Plasman učenika na takmičenju:

I RAZRED
1. Vedad Čišija
2. Malik Kovač
3. Merjem Sikirić

II RAZRED
1. Amela Smolo
2. Ilhana Kvakić
3. Medina Mehmedović

III RAZRED
1. Nadža Ganić
2. Osman Puščul
3. Iman Bećirčić

IV RAZRED
1. Emin Begić
2. Enis Adilović
3. Ilma Hindija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.