Mark Zuckerberg ima malu platu, ali obezbjeđenje plaća 23 miliona dolara

293

Kompanija Facebook je tokom prethodne godine potrošila 23 miliona dolara na obezbjeđenje svog izvršnog direktora Marka Zuckerberga, tri miliona više nego 2019. godine.

Prema nedavnoj prijavi Komisije za hartije od vrijednosti, “Facebook” je platio 23 miliona dolara za obezbjeđenje svog izvršnog direktora.

Mjere bezbjednosti Marka Zuckerberga i njegove porodice podignute su na najviši nivo tokom izbora u Sjedinjenim Državama i drugim važnim trenucima, što je uticalo na povećanje troškova.

Troškovi uključuju i privatno obezbjeđenje gospođe Zuckerberg tokom boravka u rezidencijama, tokom privatnih putovanja, uključujući lične godišnje troškove uz godišnji „džeparac” u visini od 10 miliona dolara. Tu je uračunat i trošak za obezbjeđivanje lične sigurnosti Marka i njegove porodice.

„Komitet za kompenzacije, nominacije i upravljanje vjeruje da su ovi troškovi opravdani i neophodni, imajući u vidu činjenicu da je Zuckerberg dobio platu u visini od jednog dolara godišnje, bez bonusa i drugih kompenzacija “, navodi se u izjavi kompanije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/businessinsider.com

Komentari

komentara