ZanimljivostiNauka i tehnologijaZuckerberg sa premijerom Japana o rizicima umjetne inteligencije

Zuckerberg sa premijerom Japana o rizicima umjetne inteligencije

Šef Mete Mark Zuckerberg sastao se s premijerom Japana Fumiom Kishidom tokom posjete Japanu, razgovarajući o rizicima generativne umjetne inteligencije, rekao je u srijedu vladin glasnogovornik.

Zuckerberg je na mini turneji po Aziji koja uključuje posjete Japanu, Indiji i Južnoj Koreji, gdje je otputovao u utorak navečer.

Zuckerberg i Kishida sastali su se u utorak i “raspravljali o širokom spektru tema uključujući status tehnološkog napretka umjetne inteligencije i rizik koji okružuje generativnu umjetnu inteligenciju”, rekao je novinarima u srijedu visoki glasnogovornik japanske vlade Yoshimasa Hayashi.

– Imali smo dobar, produktivan razgovor o umjetnoj inteligenciji i budućnosti tehnologije – rekao je Zuckerberg, prenosi AFP.

Predvođena OpenAI-jevim ChatGPT-om, generativna umjetna inteligencija je tehnologija koja može dočarati tekst, slike i zvuk iz jednostavnih upita u samo nekoliko sekundi.

Njegov brzi razvoj najavljen je kao potencijalno revolucionaran za sve, od videoigara do politike, ali s negativnim jednako kao i pozitivnim posljedicama.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE