BiHPrivredaKompanija Klas otkupljuje pšenicu od domaćih poljoprivrednika

Kompanija Klas otkupljuje pšenicu od domaćih poljoprivrednika

U cilju jačanja domaće privrede i podrške poljoprivrednicima iz BiH, kompanija Klas odlučila je jedan dio pšenice otkupljivati od porodične kompanije Agatić iz Odžaka. Ovim potezom, Klas kao društveno odgovorna kompanija, potrudit će se da pšenica domaćih poljoprivrednika ne završi na tržištu drugih zemalja, nego da ostane u granicama naše države.

„ Situacija na tržištu pšenice je u fazi relaksacije i situacija više nije toliko zabrinjavajuća, koliko je bila u proteklom periodu. Sretni smo što smo postigli dogovor da otkupljujemo pšenicu od poljoprivrednika iz BiH jer na taj način direktno podupiremo i razvoj domaće privrede, a s druge strane osiguravamo dovoljnu zalihu za naše kupce i krajnje potrošače. Kompanija Agatić iz Odžaka vrši otkup pšenice od svih poljoprivrednika iz ovog kraja i to je dokaz da udruženim snagama možemo postići mnogo za dobrobit naše države“ – istakao je Madžid Avdagić, direktor kompanije Klas.

Na ovaj način, Klas kao jedan od najvećih proizvođača brašna i mlinarsko-pekarskih proizvoda, želi dati svoj doprinos smanjenju ovisnosti od uvoza primarnih poljoprivrednih proizvoda, i to prvenstveno pšenice. Oni smatraju da, samo kupovinom domaćeg u cijelom lancu proizvodnje, od poljoprivrednika do proizvoda na policama trgovina, bh. brendovi imaju šansu ojačati i unaprijediti domaće tržište.

Ne krijemo zadovoljstvo poslovnim dogovorom sa kompanijom Klas o otkupu pšenice za ovu godinu. Ovom saradnjom obezbijeđen je siguran posao našim poljoprivrednicima. Nastavit ćemo sa ulaganjima u ovaj kraj i radit ćemo na jačanju razvoja poljoprivrede“ – navode iz kompanije Agatić i ističu da je im cilj nastaviti saradnju s Klasom i u narednom periodu, kako bi pšenicu zadržali nanašem tržištu i time jačali bh. privredu.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE