ZDKPolitikaKO SDP BiH ZDK daje punu podršku ministru Sinanoviću i osuđuje napade...

KO SDP BiH ZDK daje punu podršku ministru Sinanoviću i osuđuje napade Fuada Kasumovića na SDP

Na sinoć održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP ZDK, između ostalog je razmatrana i aktuelna politička situacija na području Kantona. Naročito je apostrofirano nekorektno djelovanje Fuada Kasumovića, koji za sve svoje probleme unutar BHI KF, koje vješto krije od javnosti traži krivca u SDP. Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada će  dobijati odgovore na sve nebuloze i laži koje iznosi. Fuad Kasumović, koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, istima bi trebao pružiti odgovore na slijedeća pitanja:

 

Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM ?

Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću?

Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju statusa istih ?

Jesu li ucjene poput tjeranja SDP iz prostorija metod  njegovog rada ?

Postoje li  propisi i zakoni za  njega, ili je  naučio gubiti sve sporove ?

 

SDP BiH ZDK čvrsto stoji uz ministra Sinanovića i ostale ministre SDP i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire.

Pozivamo gospodina Kasumovića da se upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi “Nestranački” i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj “držite lopova” dok ja pravim lopovluke.

Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da konačno umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu.

SDP ZDK nije “Nestranačka” već Partija koja ima svoje članstvo i svoje organe i nikako nije niti će biti “Društvo jednog lica”.

Iz tog razloga ćemo štiti i ministra Sinanovića koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom a znamo da takvi ne odgovaraju Kasumoviću.

Svakako, izbor novog ili ostanak starog Komesara svakako neće biti izbor Vaš već izbor zakona i većine koja funkcioniše.

Također želimo obavijestiti javnost da je u svojoj histeriji zbog gubitka zastupnika, a kako se šuška i vijećnika, gospodin Kasumović fizički prijetio i članu SDP Amelu Šišiću, što također javno osuđujemo.

To već spada u domen nasilja kako se Vi Kasumoviću ponašate, pozivamo Vas da se uljudite i upristojite. Vaši botovi po raznim fb profilima i medijima ne govore o Vašim žrtvama već o Vama samim. Sve najgore sto napišete o drugima znate da čuči u Vama u još gorem obliku. Zato poziv na pristojnost i ljudskost ostaje, nadamo se da imate nešto od toga.

 

KO SDP BiH ZDK / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE