ZDKPolitikaPremijer Pivić i gradonačelnik Kasumović postigli dogovor o zemljištu: Vlada ZDK gradi...

Premijer Pivić i gradonačelnik Kasumović postigli dogovor o zemljištu: Vlada ZDK gradi novu zgradu Kantonalne bolnice Zenica

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na današnjem sastanku postigli su dogovor da Grad Zenica dodijeli Vladi ZDK-a pravo građenja na dijelu zemljišta u krugu Kantonalne bolnice Zenica radi izgradnje potpuno nove zgrade za potrebe ove ustanove.

 

Sastanak je održan u sjedištu Vlade na poziv premijera Nezira Pivića, a u svjetlu novonastalih okolnosti nakon presude Vrhovnog suda Federacije BiH u vezi vlasništva nad zemljištem i zgradama unutar kruga ove javne ustanove.

Premijer Pivić je rekao da je Vlada nakon presude Vrhovnog suda odustala od projekta poboljšanja energetske efikasnosti u postojećim zgradama te da u bolničkom krugu želi izgraditi potpuno novu višespratnu zgradu u kojoj bi bila smještena većina službi Kantonalne bolnice.

 

Dogovoreno je da se odmah pokrenu neophodne procedure, koje podrazumijevaju i dobijanje saglasnosti Vijeća Grada Zenica.

 

Sastanku su prisustvovali resorni ministri Aida Salčinović (zdravstvo), Adnan Šabani (prostorno uređenje), Dženana Čišija (finansije) i Nebojša Nikolić (pravosuđe), direktor Kantonalne bolnice Tarik Zulović, kao i pravni zastupnik Vlade ZDK-a.

 

Također, na sastanku je razgovarano o drugim otvorenim pitanjima, kao što je realizacija pomoći mještanjima sela Ljubetovo u sanaciji objekata porušenih u zemljotresu krajem prošle godine, kao i donošenju Urbanističkog plana za Grad Zenica.

 

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE