PreporukaKćerka Kolinde Grabar-Kitarović studira na Harvardu i prava je ljepotica

Kćerka Kolinde Grabar-Kitarović studira na Harvardu i prava je ljepotica

Iako Kolinda Grabar-Kitarović već odavno nije predsjednica Hrvatske, njen privatni život i dalje je veoma zanimljiv javnosti. Međutim, malo je poznato da je njena 20-godišnja kćerka Katarina Kitarović uspješna studentica na Harvardu.

Kolinda se prije tri godine hvalila da je njena kćerka primljena na četiri prestižna fakulteta, ali da je Harvard njen prvi izbor. Katarina je danas uspješna studentica na prestižnom američkom univerzitetu.

“Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka univerziteta, neću reći o kojim se sve univerzitetima radi, ali Harvard i Stanford su među njima”, otkrila je tada Kolinda.

Katarina se bavila umjetničkim klizanjem (Foto: Marko Prpić/ Pixsell)
Katarina se bavila umjetničkim klizanjem (Foto: Marko Prpić/ Pixsell)

Hrvatski mediji navode da je Katarina je bila odlična učenica, a na prijemnom za studije u Americi SAT bila je među 1 posto najboljih. Od kako studira, mlada Katarina napisala je i knjigu o načinima kako je pomogla vršnjacima u borbi protiv suicidalnih misli.

Osim toga Katarina se bavila i umjetičkim klizanjem, a izrasla je u pravu ljepoticu. Dok je još živjela u Hrvatskoj takmičila se u umjetničkom klizanju i nastupala na najpoznatijem takmičenju – Zlatnoj pirueti.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE