ZDKMisli o prirodi!Kakanj kao pozitivan primjer za sve: Video nadzorom rješavaju problem divljih deponija...

Kakanj kao pozitivan primjer za sve: Video nadzorom rješavaju problem divljih deponija i nedozvoljenog odlaganja otpada

Pozitivan primjer rješavanja problema divljih deponija i nedozvoljenog odlaganja otpada dolazi nam iz općine Kakanj, gdje su još polovinom ove godine počeli sa implementacijom projekta postavljanja kamera na mjestima gdje je lokalno stanovništvo ilegalno odlagalo otpad.

Naime, kako saznaje portal Visoko.co.ba na prostoru Kaknja Općinska inspekcija svakodnevno radi na proširenju obuhvata pokrivenosti video nadzorom područja na kojima se bilježe slučajevi nedozvoljenog odlaganja otpada i formiranja divljih deponija.

Jedno od područja pokrivenih video nadzorom je lokalitet na Brusu u ovoj bh. općini na kojem nesavjesni građani odlažnu razne vrste otpada.

“Kamere na lokacijama divljih deponija pokazuju učinak te su svi oni koji odlažu ilegalno otpad registrovani video nadzorom i protiv njih će biti poduzete zakonom predviđene mjere”, saopćili su prošle sedmice iz općinske administracije Kaknja.

Foto: Kakanj.gov.ba
Foto: Kakanj.gov.ba

Također, prema njihovim riječima, a kako saznaje portal Visoko.co.ba, uskoro se očekuje postavljanje još videokamera na širem području ove općine kako bi se problem divljih deponija riješio.

“Stiže još kamera, te pozivamo sve stanovnike da nam predlože lokacije na kojima bi trebalo postaviti kamere sa ciljem sprečavanja nastanka i širenja divljih deponija”, istakli su nadležni iz općinske administracije Kaknja.

Visoko.co.ba / Redakcija / N. K.

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Digitalna mapa zagađenja prirode“ koji finansijski podržava Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”. Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost portala Visoko.co.ba i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE