Lokalne TemeGimnazija "Visoko" postala "Eko škola"

Gimnazija “Visoko” postala “Eko škola”

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) 20.10.2022. godine organizovao je okrugli sto u okviru projekta Misli o prirodi. „Ko ne dozvoljava sretno djetinjstvo u školama“ bila je tema sastanka. Sa predstavnicima 38 osnovnih i srednjih škola na području cijele Bosne i Hercegovine razgovaralo se o implementaciji Certifikacijskog mehanizma svih eko škola. Predstavnicima škola koje su uspješno provele Certifikacijski mehanizam dodijeljeni su certifikati i zahvalnice. Naša škola je promovisana u eko školu zahvaljujući radu naših učenika i profesora, koji su aktivno učestvovali u sprovođenju svih aktivnosti u okviru ovog projekta. Zahvaljujemo našem direktoru, profesoru Samiru Puriševiću, koji je odobravao i podržavao rad eko odbora, ali i profesoricama Saniti Nukić i Muliji Muhamedagić koje su bile nosioci aktivnosti. Posebnu zahvalnost dugujemo i svim našim učenicima, bez kojih ove aktivnosti ne bi mogle biti sprovedene. U narednom periodu naša škola će ponovo početi sa aktivnostima ekološkog plana, sa posebnim akcentom na edukaciji mladih o vrijednostima očuvanja životne sredine, zdravom načinu ishrane, štednji najvažnijih resursa i drugim važnim temama.

Visoko.co.ba/Gimnazija Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE