ZDKMisli o prirodi!Digitalna mapa zagađenja prirode u Zeničko-dobojskom kantonu

Digitalna mapa zagađenja prirode u Zeničko-dobojskom kantonu

Redakcija portala Visoko.co.ba u proteklom periodu radila je na mapiranju zagađenja okoliša u Zeničko-dobojskom kantonu, a upravo ste nam vi, naši čitatelji, pomogli u tome.

Kroz projekat „Digitalna mapa zagađenja prirode“ želja nam je bila ukazati na problem divljih deponija i drugih zagađivača prirode u ZDK, kao i da nadležnim ukažemo na probleme u našim lokalnim zajednicama, kako bi oni bili otklonjeni.

U ovaj projekat direktno su bili involvirani stanovnici ZDK-a na način što su nam slali informacije, fotografije i geo lokacije mjesta gdje je priroda zagađena na ovaj ili onaj način.

Mapu možete pogledati na sljedećem linku:

DIGITALNA MAPA ZAGAĐENJA PRIRODE U ZDK

[webmap id=372412]

Visoko.co.ba / Redakcija

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Digitalna mapa zagađenja prirode“ koji finansijski podržava Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”. Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost portala Visoko.co.ba i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE