NaslovnicaSvijetJutarnji: Vuč...

Jutarnji: Vučić planirao posjetiti Jasenovac, hrvatske vlasti mu zabranile

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je privatno danas da posjeti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dopustiti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list.

Vučić je, prema izvorima tog lista, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, mjestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali bhrvatske vlasti mrojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

“Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je, jasno, rekao premijeru Andreju Plenkoviću da ga je Vučić kontaktirao, a u Vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao da napravi haos u Hrvatskoj”, piše Jutarnji list.

Kako se u tekstu navodi, bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je htio da pređe granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske i da dođe u Jasenovac oko 11 sati, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

“Ovdje je očito, smatraju u (hrvatskoj) Vladi, bila namjera da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice Oluje, a da onda srpski predsjednik može u svojoj zemlji da glumi žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju”, dodaje Jutarnji list.

Sagovornik lista iz vlade Hrvatske navodi da Vučić nije poštivao nijedan protokol, sve je htio da napravi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima, htio je sa svojim TV ekipama da pređe hrvatsku granicu, ali premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne.

Visoko.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.