Lokalne TemeKulturaGradsku biblioteku Visoko posjetili predstavnici Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u...

Gradsku biblioteku Visoko posjetili predstavnici Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH

Gradsku biblioteku Visoko posjetili su predstavnici Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, na čelu sa direktorom Sakibom Plehom. Biblioteka Visoko je, od danas, bogatija za novih 80 naslova u audio-formi, prilagođenih slijepim i slabovidnim licima.

“U martu 2020. godine sa ovom Bibliotekom potpisali smo Protokol o saradnji, dok je u decembru otvoren “Kutak za slijepa i slabovidna lica”. U prvoj donaciji, našu Biblioteku su opremili sa stotinu naslova u audio-formi i prijevodom Kur’ana na Brajevom pismu, a na policama ćete od danas moći pronaći, između ostalog, i sljedeće autore: Dan Browna, Đorđe Balaševića, Lanu Bastašić, Margaret Atwook…”, istakli su iz visočke Biblioteke.

Visoko.co.ba/JU Gradska biblioteka Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE