Lokalne TemeDok Visočani članarinu plaćaju 15 KM, u Kaknju besplatno učlanjenje u biblioteku...

Dok Visočani članarinu plaćaju 15 KM, u Kaknju besplatno učlanjenje u biblioteku za sve građane

I dok Visočani koji vole pisanu riječ i književnost godišnju članarinu u JU Gradska biblioteka Visoko plaćaju 15 KM, od ove godine članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju je besplatna – jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj.

“Cilj je svim građanima omogućiti da pri učlanjenju u Gradsku biblioteku nemaju nikakvih troškova, te da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira”, saopćili su iz Općine Kakanj.

Gradska biblioteka u Kaknju
Gradska biblioteka u Kaknju

Prema njihovim riječima, poseban cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola s obzirom na činjenicu da Gradska biblioteka može adekvatno odgovoriti u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.

Ova odluka u susjednom Kaknju trebala bi biti primjer svima, pa tako i našoj Gradskoj upravi Visoko, kako se rade konkretne stvari za kulturološki boljitak stanovništva, a posebno novih generacija kojima su u našem gradu pristupačnije narkotičke supstance nego pisana riječ u knjigama.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE