BiHIzložba Fonda Memorijala 'Heroji oslobodilačkog rata' 6. augusta u Bužimu

Izložba Fonda Memorijala ‘Heroji oslobodilačkog rata’ 6. augusta u Bužimu

U okviru programskih aktivnosti manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022” i “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”, 6. augusta u Bužimu će biti otvorena izložba Fonda Memorijala “Heroji oslobodilačkog rata”.

Među mnogobrojnim borcima koji su branili Bosnu i Hercegovinu od agresora u periodu od 1992. do 1995. godine, devet njih je dobilo najznačajnije priznanje za vojne zasluge – Orden heroja oslobodilačkog rata.

Za historijski doprinos oslobodilačkom ratu, junaštvo, ostvarene izuzetne rezultate koji su kod saboraca i građana služili kao primjer, podstrek i dodatni motiv za daljnje uspješno suprotsavljanje agresoru na Republiku Bosnu i Hercegovinu, Predsjedništvo BiH, na sjednici 14. aprila 1994. godine izdalo je Ukaze kojim se sljedeći borci posthumno odlikuju Ordenom heroja oslobodilačkog rata: Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Hajrudin Mešić, Adil Bešić, Safet Zajko, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Nesib Malkić i Izet Nanić.

Ova izložba govori upravo o njima i svjedoči o njihovom liku i djelu, najavljeno je iz Fonda memorijala.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE