NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnik...

Gradonačelnik Ganić sa predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas se susreo sa predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANU BiH), potpredsjednikom Mirkom Pejanovićem, generalnim sekretarom Asifom Šabanovićem i članom akademije Izetom Smajevićem. Bila je ovo prilika da se predstavnici ANU BiH zahvale na podršci koju su dobili od Grada Visoko za svoj rad, ali i da se razgovara o budućoj saradnji.
– Dok se država ne uključi u institucionalnu podršku mi ćemo kao lokalna zajednica u granicama svojih mogućnosti pomagati i podržavati rad ove važne institucije. Izdvojili smo sredstva u ovoj godini, a sa podrškom nastavljamo i u narednoj i narednim godinama, jer je riječ o instituciji koja ima ogromnu važnost za naše društvo i zajednicu. – kazao je gradonačelnik Ganić.
Potpredsjednik akademik Mirko Pejanović se u ime ANU BiH zahvalio na podršci i odnosu Visokog prema akademiji. Tokom razgovora je zaključeno kako će podrška biti nastavljena, a da će se pokušati i saradnja između Grada Visoko i ANU BiH podići na viši nivo, posebno saradnja u stručnim i naučnim projektima. Također, istaknuta je važnost saradnje između gradonačelnika Mirze Ganića i gradskog vijećnika i akademika Izeta Smajevića. Dogovoreno je i da se potpisivanje Sporazuma o podršci akademiji održi u sjedištu akademije u Sarajevu, te da tom prilikom gradonačelnik posjeti i samo sjedište ove institucije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.