NaslovnicaBiHGradonačelnic...

Gradonačelnica Sarajeva u Vijećnici ugostila španskog premijera

Gradonačelnica Benjamina Karić je sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirelom Džehverović i gradskim vijećnikom Nihadom Ukom poželjela dobrodošlicu u Sarajevo i Vijećnicu predsjedniku Vlade Kraljevine Španije Pedru Sánchezu.

– Ovo je bila izvanredna prilika da se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalim prijateljima iz Španije na značajnoj podršci u obnovi Vijećnice, koja je ponovo ‘rođena’ 9. maja 2014. godine, na Dan Evrope i pobjede nad fašizmom – istakla je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva i španski premijer izrazili su uvjerenje u unapređenje bilateralnih veza između BiH i Kraljevine Španije, te bh. prijestolnice s pobratimskim gradovima Madridom i Barcelonom.

– Želimo da zajedno gradimo i svjedočimo boljoj i prosperitetnijoj evropskoj budućnosti – objavljeno je na web stranici Grada Sarajeva.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.