BiHAmir Gross Kabiri poslao paket Benjamini Karić, policija na licu mjesta

Amir Gross Kabiri poslao paket Benjamini Karić, policija na licu mjesta

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na Facebooku da je danas na adresu Vijećnice, naslovljen na nju lično, stigao paket od Amira Gross Kabirija, predsjednika Abraham grupe.

Sudeći prema fotografijama, paket je sadržavao zastavu i šal Izraela s porukom: ‘7. oktobar 2023. – nećemo nikad zaboraviti ni oprostiti’.

Karić je navela da Kabiri ‘podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje’.

„Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila“, poručila je Karić.

Dodala je da vjeruje u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu te da je neće uplašiti bilo kakvi pokušaji zastrašivanja.

„Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama“, kazala je ona.

Podsjetimo, Karić je podnijela krivičnu prijavu Federalnoj upravi policije nakon, kako kaže, konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane predsjednika Abraham grupe.

Gradonačelnici je dodijeljena pojačana policijska zaštita, Kabiri još nije saslušan, ali nastavlja sa oglašavanjem na društvenim mrežama.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE