NaslovnicaLokalne TemeFOTO: Visočki...

FOTO: Visočki srednjoškolci obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

Asocijacija srednjoškolaca u BiH (Asu BIH) i ove godine je prigodnim programima obilježila 17.novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca.  ASuBiH ovaj datum obilježava od 2009. godine u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, 1939. godine strijeljani bez suđenja.

dan_srednjoskolaca (1)

Među 54 lokalne zajednice koje ove godine obilježavaju dan srednjoškolaca, našli su se i visočki srednjoškolci koji su, kao i prethodnih godina, obilježili svoj dan šetnjom ulicama Visokog, te prigodnim aktivnostima koje su upriličene povodom obilježavanja ovog dana. Nakon šetnje gradskim ulicama, visočki srednjoškolci su se kratko zadržali u samom centru grada, gdje su parolama poručili da obrazovanje znači bolju budućnost, te da se protive sistemu „dvije škole pod jednim krovom“.

dan_srednjoskolaca (2)

Organizator obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca u Visokom bio je Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca BiH, Visoko, a cilj obilježavanja je poboljšanje statusa srednjoškolaca i mladih koji pohađaju srednju školu na području naše zemlje.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.