Lokalne TemeKultura(FOTO) U Visokom promovisane knjige dr. Naima Logića

(FOTO) U Visokom promovisane knjige dr. Naima Logića

U Kulturnom centru Altindag u Visokom održana je promocija knjiga “Svih sedam” i “Od Peruna do Everesta”, autora dr. Naima Logića. Promociju su organizovali Gradska biblioteka Visoko i Planinarsko društvo “Visočica” Visoko, a povodom obilježavanja 130 godina organizovanog planinarstva u našoj zemlji. Prisutni su mogli uživati i u stotinjak slajdova na kojima su prikazane planine i “krovovi” kontinenata, sve uz prateći komentar autora knjiga.

Ono što je interesantno je da je Naim Logić za sada jedini državljanin Bosne i Hercegovine koji je realizovao uspon na najviše planine svih sedam kontinenata i tako kompletirao popularni izazov “Sedam vrhova” (“Seven Summits Challenge”). Izazov je ustanovljen 1985. godine i dosad ga je uspjelo realizovati oko 400 ljudi.

Naim Logić je i doktor elektrotehničkih nauka, a trenutno živi u Phoenixu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE