FOTO / Stara džamija u Goduši obilježena kao nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine

Danas (10.11.2022.godine) je izvršeno postavljanje informativne table kojom je Stara džamija u Goduši obilježena kao nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.
Ovom svečanom trenutku postavljanja Informativne table prisustvovali su ispred Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BIH izvršni direktor Mirza Fočo i Zijad Halilović stručni savjetnik za historiju, ispred Medžlisa IZ Visoko glavni imam Midhat ef. Čakalović i Rasim ef. Alihodžić mjesni imam, u ime Zavičajnog muzeja Visoko Đenana Ganić direktorica i Mubera Pulo kustosica muzeja, Emir Džafić zastupnik u Skupštini ZDK, Mirha Burko nastavnica u OŠ Alija Nametak Buci, kao i mještani koji su svojim aktivizmom i radom doprinijeli da se Stara džamija otme od zaborava i propadanja.
Pored toga, sa predstavnicima Komisije, Medžlisa i Muzeja dogovorene su dalje aktivnosti po pitanju izrade projektno-tehničke dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju i restauraciju objekta Stara džamija.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.