Lokalne Teme(VIDEO) Nacionalni spomenik BiH - Stari grad Visoki

(VIDEO) Nacionalni spomenik BiH – Stari grad Visoki

Povodom Dana grada Visoko donosimo vam video o još jednom nacionalnom spomeniku Visokog i BiH. Jutros ste imali priliku vidjeti video u kojem je prikazan lokalitet Mili/Mile u Arnautovićima, a sada je u pitanju još jedno mjesto koje se tiče bosanskog kraljevstva, tačnije mjesta gdje su stolovali bosanski kraljevi. U pitanju je Stari grad Visoki, jedan od sedam nacionalnih spomenika koji se nalaze na području Visokog. Nalazi se na mjestu koje neki zovu Grad, neki Visočica, a neki Bosanska piramida Sunca. No Stari grad Visoki ima svoju značajnu ulogu u istoriji Bosne i nije bez razloga jedan od nacionalnih spomenika ove zemlje.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE