NaslovnicaFoto KornerFOTO: Podsjeć...

FOTO: Podsjećanje na prošlogodišnje poplave – Visoko i okolina 15.maja 2014.godine

Ovih dana navršava se tačno jedna godina od katastrofalnih poplava i klizišta koja su nanijela ogromne štete u brojnim krajevima BiH. Situacija u Visokom je tih majskih dana prošle  godine također bila izuzetno teška,  a rijeka Bosna se već izlila iz svog korita. Novinari našeg portala bili su prisutni u svim dijelovima naše općine i iz minute u minutu bilježili stanje na terenu. 15.maja prošle godine najteža situacija zabilježena je u Gornjem Moštru, gdje se pod vodom našlo i nekoliko kuća, a uništeni su poljoprivredni usjevi. Rijeka Bosna je poplavila i visočko polje, a veliki vodostaj je omogućio da izađe iz svog korita i u naselju Luke, gdje su poplavljeni podrumi zgrada. Zbog izlijevanja rijeke Bosne došlo je i do evakucije stanara zgrade koja se nalazi u blizini Galerije „Likum 76“, a velike probleme imali su i uposlenici Autobuske stanice, koju je voda dobrim dijelom poplavila. Već tog dana zabilježena su i prva klizišta, a zbog izlijevanja rijeke Bosne u prekidu je bio saobraćaj prema Ilijašu u Čekrekčijama.

Ovom prilikom ćemo se podsjetiti kako su Visoko i okolina izgledali 15.maja prošle godine…

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.