(FOTO) Oslobođenje / Visočka gimnastičarka Sara Bečarević je osvojila srebro i publiku u Sofiji

Drugo mjesto u kategoriji bez rekvizita i nagradu publike na internacionalnom takmičenju u ritmičkoj gimnastici Victoria Cup u Sofiji osvojila je 12-godišnja Sara Bečarević iz Visokog.

– Nisam se nadala toj nagradi. Gledala sam trofej i pitala se kome će pripasti nagrada. Bila sam radosna kada su me proglasili, kazala je Sara koja se ovim sportom bavi tek dvije godine. Ona kaže da je ritmička gimnastika najbolje što joj se moglo desiti u životu.

– Najveću podršku pružila mi je trenerica Amina. Ona me je naučila šta je ples. Otkako treniram s njom, postala sam uspješna. Iako sam rođena bez lijeve podlaktice, drago mi je što nisam odustala od onoga što volim, navodi Sara.

Njena trenerica iz Kluba ritmičke gimnastike Visoko Amina Lepić nije vidjela prepreku da Sara učestvuje s ostalim djevojčicama. U Sofiji se Sara takmičila s gimnastičarkama iz Bugarske, Njemačke, Italije, Belgije, s Kipra i iz Egipta. Trenerica Lepić je posebno ponosna na to što je baš Sara bila izbor publike.

– Bila sam presretna kada su prozvali Sarino ime dodjeljujući nagradu publike, priča trenerica Lepić i dodaje da je Sara i ranije osvajala nagrade.

– Prvo takmičenje je imala aprilu u Sarajevu, a već u junu smo otputovale na takmičenje u Budvu, gdje je osvojila prvo mjesto. Ipak, smatram da je Sara bila najuspješnija u Sofiji. Pokazala se jako dobro na terenu, govori trenerica Lepić.
Ona tvrdi da je ritmička gimnastika jedan od najljepših sportova.

– Ovo je najljepši ženski sport koji predstavlja spoj gimnastičkih pokreta i baleta uz muziku s korištenjem različitih rekvizita. Takmičarke se predstavljaju u individualnim i grupnim vježbama s rekvizitima ili bez njih, navodi trenerica Lepić.

Klubu ritmičke gimnastike Visoko s takmičenja u Sofiji pripalo je sedam medalja i nagrada publike. Osim Sare Bečarević, medalje su osvojile i Arnela Bećković (1. mjesto u vježbi bez rekvizita, 1. mjesto u vježbi s vijačom i 1. mjesto u višeboju), Sajra Salčinović (1. mjesto u vježbi bez rekvizita) i Emina Hasanspahić (2. mjesto u vježbi bez rekvizita, 1. mjesto u vježbi s obručem).

 

Visoko.co.ba/Sport1.Oslobođenje.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.