NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Novost...

(FOTO) Novosti iz JKP “Visoko” d.o.o. Visoko

Obavještavamo korisnike komunalnih usluga u Visokom da će blagajna u ulici Kralja Tvrtka 33 raditi u subotu – 04.02.2023. godine te da naši korisnici svoje uplate mogu izvršiti u vremenskom periodu od 07:30h do 12:30h. Također, od sada blagajna na navedenoj lokaciji radit će svaku prvu subotu u mjesecu u navedenom vremenskom periodu, a sve u cilju kako bi se našim korisnicima omogućilo plaćanje komunalnih usluga, a koji iste ne mogu stići uplatiti radnim danom.

Obavještavamo javnost i korisnike komunalnih usluga da su u petak radnici iz Službe za poslove prikupljanja otpada, održavanje čistoće i zaštitu na radu završili realizaciju radova na čišćenju i sanaciji divlje deponije komunalnog otpada u naselju Čekrekčije. Kod realizacije navedenih radova izvršene su sljedeće aktivnosti: ručno i mašinsko uklanjanje krupnog i sitnog komunalnog otpada, mašinski utovar raznog komunalnog otpada na kamione, te je isti odvezen na Regionalnu deponiju Mošćanica d.o.o. Zenica.

Nakon što su očistili i sanirali divlju deponiju komunalnog otpada u naselju Čekrekčije, radnici iz Službe za poslove prikupljanja otpada, održavanje čistoće i zaštitu na radu realizovali su i radove na čišćenju raznog komunalnog otpada na lokaciji kod autobuskog stajališta u navedenom naselju. Pri realizaciji radova radnici iz navedene službe su izvršili sljedeće aktivnosti: ručno i mašinsko uklanjanje krupnog i sitnog komunalnog otpada, utovar raznog komunalnog otpada na kamion, te je isti odvezen na Regionalnu deponiju Mošćanica d.o.o. Zenica.

Ponovo upućujemo apel svim našim sugrađanima da čuvaju našu prirodu i okolinu u kojoj živimo od zagađenja, tako što će svoj komunalni otpad odlagati prema propisima i na mjesta koja su predviđena za odlaganje istog.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.