ZDKMisli o prirodi!FOTO / Divlja deponija u Maglaju postala mjesto za odmor

FOTO / Divlja deponija u Maglaju postala mjesto za odmor

Da se može napraviti odmorište na lokacijama rekultivisanih deponija, pokazali su radnici Komunalnog javnog društva Maglaj koji su uklonili deponiju koja se nalazila u naselju Krsno Polje i na tom mjestu napravili pravu malu oazu za odmor.

Naime, na mjestu divlje deponije na ovom području radnici su iskrčili i pokosili veliku površinu priobalnog pojasa, uklonili svo smeće, nasuli šljunak i vezivni materijal a na kraju izgradili i postavili mobilijar na ovoj lokaciji.

Visoko.co.ba / Redakcija

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Digitalna mapa zagađenja prirode“ koji finansijski podržava Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”. Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost portala Visoko.co.ba i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE