Home Lokalne Teme Pozitivno Visoko Fantastičan uspjeh filma o parku ‘Ravne 2’ u Visokom, priznanja stižu sa festivala iz cijelog svijeta

Fantastičan uspjeh filma o parku ‘Ravne 2’ u Visokom, priznanja stižu sa festivala iz cijelog svijeta

0
Fantastičan uspjeh filma o parku ‘Ravne 2’ u Visokom, priznanja stižu sa festivala iz cijelog svijeta

Dokumentarni film “Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi” postiže fantastične međunarodne uspjehe. Pobjednik je 20. Međunarodnog festivala turističkog filma “Golden City Gate” na ITP Berlin (Njemačka) u konkurenciji Umjetnost i kultura, a mjesečni je pobjednik i dobitnik nagrade “Zlatni Oniros” međunarodnog filmskog festivala “Oniros” koji se održava u gradu Saint Vincent, Italija.

Ovaj film je ušao i u službenu selekciju ekskluzivnog festivala “International New York Film Festival” s garantiranim prikazivanjem u dvorani NYC Times Square.

Također, priča o prelijepom parku “Ravne 2” ušla je u službenu selekciju međunarodnih festivala ARFF Berlin (“Around International Film Festival 2020”), “Indie Film Fest” (La Jolla, Kanada) i DMOFF (“Direct Monthly Online Film Festival”).

Inače, pomenuti film govori o transformaciji zapuštenog močvarnog zemljišta u Visokom koje je uređeno u izvanredan energetski, rekreacijski, umjetnički i duhovni park koji je postao omiljeno mjesto desetina hiljada posjetilaca iz čitavog svijeta.

Ovaj park prirode i pozitivne energije održava i uređuje neprofitna Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, a ulaz u park, kao i na sve događaje u parku je potpuno besplatan.

Autor, narator i producent dokumentarnog filma je dr. Semir Osmanagić (Sarajevo, BiH), ton i svjetlo Saša Nađfeji (Beograd, Srbija), a montaža i režija Milutin Labudović (Beograd, Srbija). Trajanje filma je 45 minuta.

 

Visoko.co.ba/Nusret Smajović

Komentari

komentara