Lokalne TemeKulturaFaiku Salihbegoviću Zlatna maska za najboljeg glumca na 62. Festivalu festivala u...

Faiku Salihbegoviću Zlatna maska za najboljeg glumca na 62. Festivalu festivala u Trebinju

Predstava “Slučajna smrt jednog anarhiste” u izvođenju Pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke trijumfovala je sa osvojenih šest “zlatnih maski”, na 62. Festivalu festivala, koji je kasno sinoć završen u Trebinju.

Crvenačka predstava “Slučajna smrt jednog anarhiste” proglašena je najboljom na festivalu i po ocjeni žirija publike.

Najbolju mušku ulogu na festivalu, po mišljenju stručnog žirija, ostvario je Faik Salihbegović u predstavi “Profesionalac” Teatra “Total” iz Visokog, dok je Zlatna maska za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Filipu Medenici iz predstave “Draga Jelena Sergejevna” Društva sociologa Crne Gore i Kulturnog centra Mojkovac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE