Visočki Teatar Total sa predstavom ‘Kraj igre’ nastupa na 48. teatarskom festivalu FEDRA u Bugojnu

Od prije nekoliko dana Bugojno je poprište održavanja teatarskog festivala FEDRA, slavnog festivala iz naše zemlje, na kojem će u petak, 17. jula, nastupiti i visočki teatar Total.

Na ovogodišnjem, 48. po redu festivalu FEDRA Visočani će nastupiti sa predstavom “Kraj igre”, autora Jesenka Muzaferije, koji je ovu predstavu napisao prema motivima drame “Endgame” Samuela Becketta. Ovu predstavu visočka publika imala je priliku gledati u okviru XVI Dana Zaima Muzaferije, tokom 2019. godine.

“Naša očekivanja u vezi sa festivalom su bila da festivala neće ni biti. A kada je donesena ta odluka, u ovo doba koronavirusa važno je učestvovati i pokazati da ni COVID 19 ne može učiniti ništa protiv pozorišne kulture”, poručili su članovi ekipe Totala.

bi se mogla nazvati tragikomedija”, prokomentirao je kratko predstavu profesor Muzaferija.

Režiju predstave koja će braniti boje Visokog na ovogodišnjoj FEDRA-i potpisuje Jesenko Muzaferija, dok se kao glumci u njoj pojavljuju Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Dženita Pinjo i Adnan Tajić. Ekipu tehničke podrške čine Branislav Mirković i Emir Hasanbegović.

Sam festivala Fedra počeo je 13. jula, a bit će završen 20. jula, kada će biti dodijeljene nagrade i kada će biti upriličeno zatvaranje festivala. Nadamo se da će Visočani, kao i u mnogo ranijih navrata, ostvariti vrijedna priznanja i ovom prilikom.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.